Mad

Det er vigtigt for børnenes trivsel, at de i løbet af dagen får noget sundt og nærende at spise, så de kan holde til en lang dag.

På Bjerregrav Skole har vi en skolebod. Boden er åben i både 10-pausen og spisepausen.

I boden kan der købes pølsehorn, focaccia, ostehaps, rosinpakker , cultura og juice.

Skolen er med i et samarbejde med Midtfrugt i Viborg og NaturErhvervstyrelsen, således at der udleveres et stk. gratis frugt hver dag til alle elever.

Skolebodens regler

• Alle må handle i skoleboden.
  • Der ventes på tur.
  • Alle venter stille og roligt.
  • Ophold ved skoleboden er kun tilladt, når der handles. Herefter går man tilbage til sit klasseværelse og spiser.
  • Anvisningerne fra dem, der passer boden, skal følges.

Overholdes reglerne ikke, kan eleven blive sendt tilbage i klassen.

Er overtrædelsen grovere bliver eleven frataget retten til at købe i boden i en uge, og forældrene kontaktes.

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Madpakkehånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Madpakkehånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

• kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råkostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om madpakkehånden her.